Het maken van bloemstukken

Bloemen kunnen duizenden sensaties en emoties overbrengen, afhankelijk van hun kleuren en vormen. Met de creatie van uw bloemstukken kunt u genieten van zeer mooie combinaties. Ideaal om te geven aan de speciale persoon of een familielid met de bedoeling om te feliciteren, te bedanken of om enig gevoel te tonen.

 Deze discipline laat u toe om te kiezen wat voor soort rozen, tulpen, onder andere. Een van de voordelen van het hebben van eigen bloemen is dat u verschillende boeketten of bloemstukken kunt combineren volgens uw stijl.

Het maken van uw eigen bloemstukken lijkt misschien moeilijk, maar met toewijding zult u geweldige resultaten bereiken. Om u te helpen met deze aangename ervaring, zijn hier een paar tips om u te helpen het meeste uit deze ervaring te halen.

Bloemstukken

De basis is een onmisbare factor. Haal een strookje draad of iets dergelijks en geef het een ronde vorm om in de vaas te passen. Giet dan ongeveer halverwege water in de vaas. Op deze manier wordt de creatie van uw bloemstukjes vastgezet door de draadbodem die u in de vaas heeft geplaatst.

Plaats het gebladerte voor een betere presentatie. Door deze procedure te doen krijgt u een onevenredige basis zodat u later de hoofdbloem, zoals rozen en tulpen, kunt toevoegen. Vergeet niet dat om een goed bloemstuk te verkrijgen de hoeveelheid bloemen niet te veel hoeft te zijn, maar de hoeveelheid die nodig is om ze te kunnen waarderen.

Het detail van het creëren van lagen. Dit is een echte aanrader omdat de bloemen op die manier kunnen pronken. Het plaatsen van de bloemen in volgorde van grootte geeft een elegante uitstraling aan het bloemstuk, het heeft geen verlies. Hoewel je ook kunt improviseren door de volgorde van de maten te doorbreken, kan de rommeligheid van de bloemen in een boeket een goede rol spelen omdat natuurlijke beweging een goede techniek is.

Identificeer wanneer het klaar is. Als je eenmaal het gevoel hebt dat het bloemstuk dat je hebt gemaakt er niet mooier uit kan zien, ben je op de goede weg. Een andere optie is om te beginnen en verder te gaan naar een bepaald punt, dan te rusten en weer op te pakken; op die manier kunnen er nieuwe ideeën ontstaan om de creatie van uw bloemstukken te verbeteren.

Bloemstukken amsterdam bestellen

Bloemen hebben een korte en beperkte houdbaarheid. Bij het werken met elk type bloem is de tijdsfactor erg belangrijk, omdat ze in korte tijd bederfelijk zijn. Zodat uw bloemen niet zo snel verwelken en langer vers blijven, zijn hier enkele belangrijke feiten:

– Om ervoor te zorgen dat uw bloemen er goed uitzien, moet u de stelen een dag voor het bloemstuk afknippen. Bij voorkeur, wanneer u de steel afsnijdt, doe dit dan met een gereedschap met een goede rand en zo vermijdt u dat de steel breekt. Met dit advies gaan uw bloemen langer mee. En vergeet niet het gebladerte te verkleinen als dat nodig is.

– Het lijkt misschien voor de hand liggend, maar het is altijd goed om het te benadrukken. Bloemen moeten op een koele plaats en uit het directe zonlicht worden gehouden.

Als je bereid bent om dit avontuur van het creëren van je eigen bloemstuk aan te gaan en te zien hoe goed je bent met bloemen, ga je gang. Maar als je de boeketten of bloemstukken zo snel mogelijk nodig hebt, kun je ze kopen bij een van de beste bloemenwinkels van Amsterdam, specialist in het versturen van boeketten en geschenken aan huis. Bij deze bloemist vindt u ook bloemstukken van tulpen en veelkleurige rozen.

Voor meer informatie kunt u onze winkel bezoeken,

VAN WOUSTRAAT 187, Amsterdam

 

TAGSARRANGEMENTEN MET VEELKLEURIGE ROZEN, BLOEMSTUKKEN, TULPENBLOEMWERK, THUISBLOEMWERK, BLOEMENWINKELS

“Bloemen transformeren een tafel, een decor of een feest. Ze worden altijd met veel vreugde ontvangen. Zonder twijfel is het een kunst om te weten hoe ze te combineren en een goede regeling te treffen, daarom zijn er veel tips en adviezen om ze samen te stellen”.

De ontwerpster van de bloemstukken Louise geeft ons haar beste tips om de bloemen te combineren, onder andere met de huisdecoratie.

bloemen in amsterdam

bloemen rijnstraat amsterdam

bloemen amsterdam bezorgen

bloemen maasstraat amsterdam

“Dit jaar wordt de gekleurde bloem veel gebruikt, gecombineerd met vele soorten bloemen samen, rood, fuchsia, met roze en oranje zijn samen spectaculair. Natuurlijk moeten ze visueel harmonieus zijn.

“Ook gebruikt zijn de wilde, wilde, meer ontspannen regelingen die veel moeilijker samen te stellen zijn dan de formele, er is de ware uitdrukking van elk van hen”.

die zal eindigen met een goddelijk boeket om aan onze moeders te geven.

Verwissel het water: om de dag en vul het elke dag bij als we zien dat het niveau is gedaald, want we moeten niet vergeten dat ze allemaal in dezelfde hoeveelheid water verbruiken.

Snijd de stelen op 1 cm af: diagonaal om een betere absorptie te bevorderen, omdat het water de punt van de stelen afdicht en degenen die meer vezelig zijn, beginnen af te breken en een slechte geur te genereren.

Licht: de warmte van de zon en de verwarming zal ze afbranden, dus houd de opstelling uit de buurt van ramen waar er veel blootstelling aan de zon is.

Kopen: de bloemenleverancier goed kennende, verkopen veel straatstalletjes bloemen tegen zeer betaalbare prijzen maar met een zeer korte looptijd omdat het al oude, afgedankte bloemen zijn. Soms is het beter om te investeren en ze langer te laten duren.

Wat betekenen de bloemen voor jou?

Bloemen zijn zeer aanwezig in ons leven vanaf het moment dat we geboren worden tot aan onze dood, elk heeft een betekenis en geeft een stijl door, het heeft een eigen persoonlijkheid, maar ook de manier waarop ze met elkaar combineren spreekt van het vermogen om ze te versmelten en elk te laten intergreren  met zijn unieke touch.

Welke tips moeten in acht worden genomen voor een bloemstuk?

Eerst moet je je afvragen wat je gaat versieren, waar je gaat zijn, wat de viering en de toon van het evenement is om de juiste bloemen te vinden.

Dan moet je rekening houden met de kleur, betekenis, geur, grootte en de verpakking waarin ze zullen worden gepresenteerd.

Dat betekent:

Elke bloem heeft zijn seizoen en vertegenwoordigt iets.

Bijvoorbeeld: zonnebloemen zijn plattelandsbloemen, ze houden niet vast aan een tafel waar porseleingoed, glazen, ze zijn meer landelijk, rustiek, ze zouden heel goed combineren in een buitenfeest, het is een goddelijke bloem, maar je moet weten hoe je het moet gebruiken.

Rozen, lelies, chrysanten, astromelia’s zijn daarentegen meer formele bloemen.

Kleur:

Kleur is de sleutel. Over het algemeen wordt wit veel gebruikt voor bruiloften, maar steeds meer bruiden en bruidegoms worden aangemoedigd om te spelen met gedurfde kleuren en extravagante combinaties.

Kleur speelt een belangrijke rol als het gaat om tafelarrangementen omdat, afhankelijk van het type serviesgoed dat wordt gebruikt, de bloem die niet concurreert wordt gekozen, wat het voorstel van de tafel aanvult en verbetert.bloemen

Voorbeeld: als het servies zeer eenvoudig en glad is, kun je meer spelen met een leuk bloemstuk, vol met kleur en gecombineerd. Maar als het serviesgoed de hoofdrolspeler is, is het ideaal om de toon van de bloemen te verlagen om niet te concurreren. 

Maat:

Als ze te groot zijn op een tafel, zullen ze de communicatie tussen de eters belemmeren, dus het is belangrijk om rekening te houden met welke grootte ze eenmaal geopend zijn, hoe hun stelen eruit zien en hoe ze kunnen worden aangepast aan een tafel of ruimte waar ze op hun best zullen kijken zonder u te storen.

Geur: 

Je moet heel voorzichtig zijn met bloemen die te veel parfum hebben zoals jasmijn, freesia, nard, geparfumeerde lelies omdat hun geur de omgeving binnendringt, vooral als het gesloten ruimtes zijn. Ze kunnen parfums overbrengen die verwijzen naar situaties die in strijd zijn met de toon van de gebeurtenis en in plaats van te schitteren zijn ze uiteindelijk contraproductief.

Verpakking: 

Daar waar ze in bedwang worden gehouden is niet minder belangrijk, er zijn duizenden mogelijkheden om te spelen of te onthouden en meer klassiek te zijn, allemaal afhankelijk van wat we willen overbrengen.

Bijvoorbeeld een bloempot, glazen potten, aluminium blikken, glazen vazen, flessen, potten, de mogelijkheden zijn legio.

De hoogte van de container is belangrijk in het geval dat de middenstukken niet in de weg mogen staan.

Wat is er mooier dan verbazingwekkend mooie en goedkope bloemstukken te hebben om de hoeken van je huis te versieren? Ze kunnen zelfs een goed alternatief zijn om een geliefde te vermaken of gasten te verrassen op een evenement. Het verwerven van dit soort dingen is meestal een zeer lonend proces, maar de waarheid is dat we vaak teleurgesteld zijn om ze snel te zien verdorren, dat is waarom we een aantal tips hebben om uw mooie en goedkope bloemenarrangementen veel langer te laten duren.

Mooie en goedkope bloemstukken, verlengen hun punt van frisheid

Mooie en goedkope bloemstukken

Een vers boeket gaat misschien niet zo lang mee als een levende plant in een pot of container, maar u kunt de levensduur van uw bloemstuk verdubbelen of zelfs verdrievoudigen door deze negen tips voor een lange levensduur te volgen.

Kies de meest duurzame bloemsoorten

Als het gaat om het leven in de vaas, zijn niet alle soorten bloemen op dezelfde manier gemaakt en gaan ze ook niet even lang mee. De kwestie wordt verwarrender omdat sommige bloemen die een lange bloeiperiode in de tuin hebben niet noodzakelijkerwijs goede kandidaten zijn voor een lang vaasleven, dus de keuze moet goed zijn. Tot de populaire snijbloemen behoren onder andere alstroemeria’s, anjers, chrysanten, orchideeën en zinnia’s, die tot de meest duurzame behoren. Onder de snijbloemen met een kortere levensduur bevinden zich dahlia’s, gladiolen en zonnebloemen.

Gebruik een bloemenconserveringsmiddel

Of u nu kiest voor een eenvoudig gemengd boeket in de supermarkt of voor een premium rozenarrangement uit uw favoriete bloemenwinkel, er moet altijd een pakketje bloemenconserveringsmiddel beschikbaar zijn om aan het water toe te voegen. Deze stof is niet alleen bedoeld om de klant het gevoel te geven dat de waarde van het uitgegeven geld de moeite waard is geweest, maar het voegt waarde toe aan de regeling door de bloei te verlengen tot twee keer de normale levensduur.

Een biocide in het conserveermiddel zal bacteriën of schimmels doden die de bloemen kunnen besmetten met botrytis. De sacharose in het conserveermiddel werkt als een bron van voedzame koolhydraten voor de bloemen en het zuurtoevoeging zal de pH van het plantensap nabootsen, waardoor de heldere kleur van uw bloemen wordt gestabiliseerd. Tot slot zullen ademhalingsremmers het natuurlijke verouderingsproces van de bloemen vertragen.

Er zijn veel recepten voor zelfgemaakte bloemenconserveringsmiddelen, maar ze zijn niet altijd even effectief als commerciële conserveringsmiddelen, en soms zijn ze zelfs niet rendabel. Als u een snijtuin voor uw boeketten heeft, kunt u het beste bloemenconserveringsmiddelen in bulk aanschaffen om deze productiever en efficiënter te maken. In een snuifje is een theelepel chloor beter dan niets in het water om als biocide te fungeren.

Verwijder het gebladerte om te voorkomen dat het gaat rotten.

Mooie en goedkope bloemstukken

Het schillen van de bladeren lijkt een moeizame stap in de voorbereiding van het boeket: wie zal immers merken dat er wat bladeren in een vaas verstopt zitten? Echter, als deze bladeren eenmaal onder water zijn gedompeld, zullen ze fungeren als een petrischaal voor alle vervelende microben die je uit je bloemstuk wilt houden. Verwijder altijd eventuele gevallen bladeren of bladeren van uw vaas als u niet wilt dat het bloemstuk minder lang meegaat dan normaal.

Adequate conditionering van de bloemen

Een goede conditionering van de bloemen zorgt ervoor dat de stelen gevuld zijn met water, niet met lucht, waardoor de levensduur en het frisse uiterlijk van de bloemen wordt verlengd. Het belangrijkste aspect van de conditionering is het snijden van de stelen onder water. Dit voorkomt dat er lucht in de nieuwe snede komt. Het wordt aanbevolen om warm water te gebruiken om de hydratatie te vergemakkelijken.

Frequente waterverversing

Zelfs met het gebruik van bloemconserveringsmiddelen kan het water in een bloemstuk na enkele dagen stroperig worden. Houd schimmels op afstand door het water in de vaas om de dag te verversen. Verwijder daarbij verwelkte bloemen die de kwaliteit van het water verminderen. Vergeet niet om uw bloemenconserveringsmiddel toe te voegen aan het verse water, zodat uw geweldige arrangement altijd gevoed wordt en de levensduur ervan wordt verlengd.

Pas op voor bloemcombinaties

Het sap van sommige bloemen kan in andere bloemen een reactie veroorzaken die zal leiden tot een kortere levensduur in de vaas, wat uw arrangement zal verpesten. Als u geconditioneerde bloemen van de bloemist koopt, hoeft u zich hier geen zorgen over te maken, want de stroom van sap zal zijn gestopt, maar verse bloemen uit de tuin kunnen een probleem zijn tijdens de eerste uren na de oogst.

Vermijden van ethyleen

Dit hormoon werkt in op bloemen door het activeren van veroudering in plantenweefsels, wat u zult zien als verwelking en vergeeling van uw bloemen, evenals het vergieten van bloemblaadjes. Zelfs als uw bloemen in een kantoor staan, weg van verse producten, zijn er andere bronnen van ethyleen in de omgeving, waaronder sigarettenrook en uitlaatgassen van auto’s.

Denk aan het licht

De bloemen lijken altijd naar de zon te leunen, soms lijken ze zelfs te draaien om wat licht te krijgen. Deze neiging om naar het licht toe te buigen wordt fototropisme genoemd, en tulpen en zonnebloemen zijn de meest voorkomende snijbloemen om dit gedrag te vertonen. Het is belangrijk om arrangementen met deze bloemen uit de buurt van sterke lichtbronnen te houden om de lijnen van het boeket uniform te houden en niet te gaan buigen.

Met deze aanbevelingen gaan uw mooie en goedkope bloemstukken veel langer mee in uw vaas of pot en kunt u nog enkele dagen genieten van alle kleur die ze te bieden hebben. We hopen dat u wordt aangemoedigd om alles wat we vandaag met u hebben gedeeld in praktijk te brengen.

bloemenwinkel amsterdam zuid

bloemen kopen amsterdam