Mooie bloemen om te versturen, hoe kan je de beste soorten te kiezen?

 
 

bloemen, mooie bloemen om te sturen

U kunt van elke kamer een frisse en kleurrijke tuin maken met prachtige bloemen om te laten knippen en klaar om in de vaas van uw keuze te zetten. Weten welke soorten bloemen het beste geschikt zijn voor het samenstellen van deze boeketten is een goede manier om te beginnen.

Dan kunt u deze tips gebruiken om ze vers te houden:

Selecteer schone, gezonde snijbloemen

De bloemstelen moeten groen en glad zijn, niet slijmerig.

Er mogen geen gebroken stengels of gevallen knoppen zijn.

Voordat ze in de vaas worden gezet

Houd de snijbloemen vers totdat u ze in het water kunt zetten.

Maak een nieuwe snede van een of twee centimeter boven de steel terwijl de stelen onder water staan.

Zorg ervoor dat de vaas en het snijgereedschap schoon zijn.

Verwijder de bladeren die zich onder het wateroppervlak bevinden.

Gebruik het bloemenvoedselpakket dat bij uw bloemen wordt geleverd.

Hoe houd je ze in goede conditie?

Houd de snijbloemen uit direct zonlicht en uit de buurt van tocht.

Ververs het water regelmatig (om de twee dagen).

Maak elke keer dat je het water ververst een nieuwe snede.

De mooiste bloemen om te sturen: denk aan deze soorten

bloemstukken te sturen: alles wat je nodig hebt voor de montage

Wat zijn de mooie bloemen om te sturen die we moeten kiezen voor een perfect arrangement of boeket? De waarheid is dat, hoewel dit veel afhangt van persoonlijke voorkeuren, er sommige soorten of variëteiten zijn die beter zijn dan andere of die langer kunnen meegaan in de beste staten.

Alstroemeria

Alstroemeria is een zeer populaire keuze van snijbloem, hoewel de meeste mensen ze niet kennen onder hun botanische naam. Veel voorkomende namen zijn onder andere Inca-lelie, lelie-papegaai en Peruaanse lelie. Alstroemeria bloeit in het late voorjaar of de vroege zomer en is verkrijgbaar in de kleuren wit, roze, geel, oranje en rood. De bloemen zijn gevoelig voor fluoride in het water, dus het water moet voor gebruik enkele uren blijven staan.

Vaasleven: 6 tot 14 dagen

—-

Paradijsvogel (Strelitzia reginae)

Er bestaat geen twijfel over de schoonheid van de ongelofelijke paradijsvogel: de bloemen zien er uit als kleurrijke vogels die op het punt staan te gaan vliegen. Dit is een tropische plant die veel zon en warmte nodig heeft en kan buiten in vorstvrije ruimtes of binnenshuis als kamerplant worden gekweekt. Dit is een zeer mooie en opvallende snijbloem, hoewel het wellicht bedrading nodig heeft om de zware bloemen die het heeft te ondersteunen.

Vaasleven: 7 tot 14 dagen

———

Anjer (Dianthus caryophyllus)

Anjers zijn een van de meest duurzame snijbloemen die we kunnen vinden en zijn zeker op de top van mooie bloemen te sturen. Ze zijn ook gemakkelijk te kweken uit zaden en hebben een heerlijke geur. Hoewel ze meestal bloeien in wit, roze en rood, verschijnen er voortdurend nieuwe variëteiten.

Vaasleven: 7 tot 21 dagen

————-

Chinese lantaarn (Physalis alkekengi)

Dit familielid van tomaten en gemalen kersen wordt geteeld voor de fel oranje papieren schil die zich rond de bessen ontwikkelt (die giftig zijn). De fel oranje zaaddozen kunnen vers worden gebruikt in arrangementen. Als ze te drogen worden gelaten, zullen ze maanden, en misschien wel jaren, blijven bestaan.

Vaasleven: Omdat de Chinese lantaarn vers of gedroogd kan worden tentoongesteld, zal hij oneindig lang meegaan.

————–

Ridderspoor

Je kunt de riddersporen niet verslaan voor de tinten blauw en paars, hoewel ze ook in wit en roze komen. Net als Alstroemeria zijn riddersporen gevoelig voor ethyleengas, dus houd ze niet vers in de koelkast zoals elk ander product ze zou kunnen verdoven.

Vaasleven: 7 tot 14 dagen

——————

Gladiolen behoren tot de meest populaire zomerbollen in huis. Ze kunnen een hoogte van vier tot zes meter bereiken met hun hoge, puntige bloemstengels. Dit zijn dorstige snijbloemen, dus let op het waterniveau en vul bij als het nodig is, want u zult merken dat ze in korte tijd veel vocht opnemen.

Vaasleven: zeven tot tien dagen

————-

Lavendel (Lavendel)

Lavendel wordt vaak droog gebruikt, maar het is ook een prachtige verse snijbloem. Als u uw verse lavendel laat zien zonder water aan de vaas toe te voegen, droogt hij vanzelf en verlengt hij zijn levensduur voor onbepaalde tijd, en geeft hij een heerlijk aroma af dat de hoeken van uw huis zal overspoelen. De sterke geur van lavendel wordt intenser als het droogt.

Vaasleven: tot 10 dagen vers

———————

Lelies (Lilium)

Een boeket verse oosterse lelies kan een hele kamer parfumeren. Kies voor sprays met een paar iets openstaande onderste knoppen om de bloeitijd in de vaas te verlengen.

Vaasleven: 7 tot 14 dagen

—————-

Rozen (roze)

Rozen zijn de klassieke snijbloem, met meer dan 100 miljoen verkochte exemplaren per jaar. Er zijn 20.000 soorten rozen, dus het is moeilijk om je te vervelen met deze prachtige bloemen om te sturen. Door het uiteinde van de steel te pletten voordat deze in de vaas wordt gezet, wordt meer water geabsorbeerd.

Vaasleven: zes tot twaalf dagen

——————–

Zonnebloemen (Helianthus annuus)

Inheemse zonnebloemen brengen het eerste deel van de zomer door en bloeien over het algemeen pas later in het seizoen. U kunt ze op bijna elk moment van het jaar in de bloemenwinkels vinden, omdat ze zeer populair zijn en afhankelijk van het seizoen uit verschillende delen van de wereld worden geïmporteerd. De traditionele zonnebloem heeft opvallende gele bloemen, maar er zijn veel nieuwe hybriden in rood- en bronstinten. Zonnebloemen kunnen erg zwaar zijn, dus gebruik een vaas die ze kan ondersteunen.

Vaasleven: zes tot twaalf dagen

————

Rozen kopen

Verkoop van rozen

Rozen naar uw huis sturen

Boeketten met geconserveerde bloemen kopen

 bloemen kopen

Originele verjaardagsboeketten

Verjaardagsbloemen

Koop een boeket bloemen

 • Bloemenboeket prijs

 • bloemen kopen amsterdam

 • bloemen versturen amsterdam

 • bloemen in amsterdam

 • bloemen scheldestraat amsterdam

 • bloemen utrechtsestraat amsterdam

 • bloemen online amsterdam

 • bloemen uit amsterdam

 • boeket bestellen amsterdam

 • bloemen planten amsterdam

 • bloemen amsterdam zuidas

 • bloemen decoratie amsterdam

 • boeket versturen amsterdam

 • amsterdam bloemen tulp

 • bloemen amsterdam rivierenbuurt

 • bloemen amsterdam pijp

 • bloemen amsterdam oud zuid

 • bloemen ceintuurbaan amsterdam

 • Tulpen kopen

 • Stuur bloemen online

 • Online bloemen versturen

 • Bloemen online kopen

 • Bloemboeketten naar uw huis sturen

 • Bloemen naar uw huis sturen

De diversiteit aan bloemstukken.

Misschien als je het woord: bloemstuk hoort, zul je denken dat het gewoon een setje bloemen is dat willekeurig is gerangschikt in een vaas, pot of een of andere eigenaardige bak.

De waarheid is dat er verschillende soorten arrangementen zijn, deze kunnen grote creaties worden, die niet noodzakelijkerwijs met dure of exotische bloemen gemaakt hoeven te worden. Het is mogelijk om een mooi arrangement te maken met bescheiden bloemen.

Hier is een lijst met arrangementen, zodat u het verschil kunt zien en weet welke u de volgende keer moet bestellen.

Verscheidenheid aan regelingen.

Horizontaal.

Dit soort arrangementen is kort, en daarom worden ze meestal als middelpunt gebruikt. Meestal wordt een roos als middelpunt van het arrangement gebruikt, en wordt er maar één bloem gebruikt. De rest is versierd met takken en gebladerte, rondom het centrum van het arrangement. Er wordt vaak gebruik gemaakt van bloemen met een sterke geur en parfum.

Verticaal.

In tegenstelling tot het bovenstaande is dit soort arrangementen vrij hoog en worden er bloemen met grote stelen gebruikt, bijvoorbeeld rozen, anjers of tulpen. En om het evenwicht te bewaren, is het typisch om wat vulling te gebruiken die korter is. Dit arrangement wordt veel gebruikt in boeketten of manden, en u kunt ook een combinatie van kleuren en soorten bloemen vinden. Het is een zeer populaire regeling.

bloemsierkunst

Ovaal.

De randen van dit arrangement zijn meestal dunner en hebben een iets saaiere kleur en zijn kleiner, in vergelijking met de bloemen in het centrum, die meestal helderder en groter zijn. Dit type regeling wordt gebruikt in situaties van formaliteit en etiquette.

Driehoekig.

Hoge bloemen worden gebruikt voor het centrum en kleinere bloemen aan de zijkanten, waardoor de driehoekige vorm behouden blijft. Dit type arrangement wordt vaak gebruikt bij bruiloften.

Ventilator.

Dit is een typisch arrangement, waarbij de bloemen in de vorm van een waaier worden geplaatst. Verschillende kleuren kunnen worden gebruikt op bloemen, maar ook op verschillende soorten. En als er lege plekken zijn, worden de vullers geplaatst. Het is een zeer kleurrijk en veelgevraagd arrangement.

 • bloemen amsterdam

 • bloemen bezorgen amsterdam

 • bloemenwinkel amsterdam

 • bloemenwinkels amsterdam

 

 

bloemarrangementen

Elliptisch.

De bloemen die ze gebruiken zijn helder en ze zijn zo geplaatst dat ze een ellips vormen. De bloemen die gebruikt worden voor dit soort arrangementen zijn: dahlia, rozen, lelies, zonnebloemen, lotus, etc. Er worden bloemen gekozen waarvan het aroma zoet en zacht is, en hun kleuren zijn helder. Het wordt meestal gegeven bij feesten, zoals: verjaardagen, jubilea, bruiloften, etc. Het is een arrangement dat de aandacht trekt.

S vorm.

Dit arrangement is groot en kan worden gebruikt voor elke gelegenheid, ongeacht de viering. Om de S-vorm te geven worden boeketten bloemen in manden of vazen geplaatst. Bladeren worden ook gebruikt voor decoratie.

Waterval.

Er worden niet alleen bloemen gebruikt, maar ze worden ook gemaakt met o.a. bladeren, stengels, groen en vers gras. Dit arrangement is spectaculair en opvallend. Het wordt gebruikt bij feesten zoals bruiloften, jubilea of religieuze vieringen. Het is een van de meest populaire arrangementen.

Tot slot zijn al deze arrangementen te vinden in de Van Woustraat 187, Amsterdam bloemwinkel.

De bloemisten die in deze vestiging werken, hebben de kennis in huis om mooie kunstwerken zoals bloemstukken te creëren en te ontwikkelen.

Vandaag breng ik u iets heel praktisch voor alle mensen die beginnen in de wereld van de bloemen.  Een overzicht van de meest gebruikte siergroenen of bladeren.  Bij terugkomst in Nederland was ik verbaasd dat het gebladerte meestal heel anders is dan wat ik gewend was.  Maar alles heeft zijn charme, ik ben op veel van hen verliefd geworden en gebruik ze vaak in mijn composities.  Bovendien moest ik alle namen weer uit het hoofd leren omdat ze hier op een andere manier worden genoemd.

Wat ik kan benadrukken over het gebladerte is het belang ervan, omdat het de perfecte aanvulling is voor een bloemstuk, het geeft de wilde en natuurlijke touch aan elke compositie. Meer en meer is de trend om verschillende soorten groen te gebruiken in bruidsboeketten of boeketten dankzij de populariteit die vintage style bruiloften of bruiloften op het platteland of op het strand hebben gekregen.

Hier is de samenvatting, zodat wanneer u naar de markt gaat om een soort van plant te kopen, u ze bij hun juiste naam noemt, zoals alle professionals van de bloemen!  Ik hoop dat je het nuttig vindt. Liefs, Louise.

Eucalyptus zilver

varenleder varenleder

Tuinjachtblad

Aspidistra Aspidistra Sheet

Mosterablad of Adams Rib

Ruscusblad

liliooplaat Zilveren Lelie

lelietjes-van-dalen

Dracena hojadrasenia

Asperge-sprengeri Aspergeblaadje

mirtebladerenmirte

varen Kokosnootvaren

Nigrica-blad

venushaar Culantrillo

crotolimon Croto Citroen

Ivy Leaf

Ideeën voor zomerbloemschikken

Waar het om draait:

We houden van de zomer om vele redenen, en één daarvan is ongetwijfeld de kleur die alles vult. Zonlicht verzadigt de kleuren, herinneringen liggen vast in ons geheugen met een levendige intensiteit en alles lijkt voller van leven en gezondheid. In de zomer toont de natuur haar helderste kleuren en daarom is het een ideaal moment om ons huis te decoreren met prachtige boeketten bloemen, die in staat zijn om een stukje zomer in de woonkamer te installeren. Daarom beginnen we vandaag met een serie palen met verschillende ideeën voor zomer bloemwerk waarmee u uw omgeving ongetwijfeld een vitale en lichte, absoluut zomerse uitstraling zult geven.

zomer bloemen

Het ideaal is natuurlijk om de eigen bloemen van het seizoen te gebruiken. Zo kunt u het beste uit uw boeketten halen terwijl u uw zak onderhoudt, want net als fruit zijn seizoensbloemen voordeliger. Er zijn veel zomerbloemen om uit te kiezen. Vandaag de dag hebben we om te beginnen ideeën verzameld voor bloemstukken die u kunt maken met drie soorten bloemen die zeer populair zijn in de zomer: hortensia’s, lavendel en wilde bloemen.

De hortensia, een dampende, lichte en delicate bloem, is in staat om een lucht van zachtheid en vrouwelijkheid te brengen in elke omgeving. Natuurlijk wordt het in bossen gepresenteerd, maar de bloemen worden ook vaak individueel gebruikt om het bloemstuk een meer etherische afwerking te geven. We kunnen het alleen of met andere bloemen gebruiken, als accent of als centraal element. En het resultaat is prachtig: bloemen die als een briesje op onze huid staan tijdens een warm zomerslaapje.

bloem arrangementen

Zoet en delicaat, hortensia’s werken goed in enkelvoudige of meerkleurige boeketten, en in grote en kleine boeketten. Op bovenstaande foto’s gebruikt mevrouw haar vintage Franse koppen koffie met melk als bloempot. Hieronder worden verschillende boeketten witte hortensia’s gecombineerd met fresia’s en citroenen, waardoor het arrangement volume en frisheid krijgt.

bloem schikken zomer

Lavendel daarentegen is een van die kleine, overvloedige en geurende bloemen die er op bijna elke manier goed uitzien. Eeuwenlang onmisbaar geweest als sierbloem, vandaag de dag worden ze veel gebruikt als vulmiddel in diverse bloemstukken, hoewel ze ook in staat zijn om zelf een vaas, een pronkstuk of een bruidsboeket te vullen.

ideeën bloemen arrangementen

Als aanvulling in gemengde boeketten onderscheidt lavendel zich door zijn intense kleur en zijn kleine bloem, en wordt over het algemeen gebruikt om de esthetiek van het bloemstuk te verenigen en de identiteit ervan te verenigen, waardoor het kracht en aanwezigheid krijgt.

Zomer is ook een tijd van aangename ontmoediging en ontspanning, dus waarom niet een beetje rustiek en geïmproviseerd karakter geven aan onze bloemboeketten? Er is niets dat we meer bij de hand hebben dan zomerse wilde bloemen, dus we kunnen van elke middagwandeling op het platteland profiteren om de wilde bloemen te plukken die er groeien en er een mooi arrangement mee te maken.

We zullen zeker veel madeliefjes, gele bloemen, aren, droge takken en enkele onbekende bloemen van intense kleur vinden. Het enige wat we hoeven te doen is de bloemen in een glazen pot of een kristalglas te doen, een beetje water -of zand, een interessant detail dat u kunt zien op de foto hieronder- toe te voegen, of het boeket vast te binden met een touwtje of een lint, en we krijgen een prachtig bloemstuk op basis van zomerse wilde bloemen op maat gemaakt voor onze omgeving.

Wat vindt u van deze ideeën voor zomerbloemwerk? Als je na het zien ervan zin hebt om er een uit te proberen, aarzel dan niet om een kijkje te nemen bij de vintage houten kisten en vazen die je hier vindt, ideaal om de wereld de bloemen te laten zien die in je huis heersen.